Letní třešňová bublanina

10.07.2021
Letní bublanina
Letní bublanina

Třešňová sezona je tu! Nevýhodou třešní je, že se musí zpracovat snad ještě rychleji než jahody. Po utržení se začnou rychle kazit. Plody, které nesníte hned, zavařte jako kompot nebo z nich připravte džem. Na zimu můžete třešně také zamrazit. 

A dnes mám pro tebe super recept ♥ 

Ingredience:

- 4 vejce ( rozdělíme na bílek a žloutek )
- 1 hrnek ( 250 ml ) třtinového cukru nebo jiného sladidla ( já dala stévií )'
- šťáva z 1 citronu 
- 2 hrnky špaldové mouky 
- 2 lžičky jedlé sody
- 100 g másla ( změklého ) můžete dát Ghí 
- 1 malý bílý jogurt 

Postup: 

Žloutky utřeme se sladidlem. Přidejte citronovou šťávu popř můžete i kůru. Citrón musí být dobře omytý, nikoliv chemický ošetřený. Poté přimíchejte mouku, jedlou sodu, povolené máslo a jogurt. Nakonec vmíchejte tuhý sníh z bílků. Pokud budete mít těsto moc lepkavé, tak přidejte trochu mléka. 

Použijte menší plech, který vyložte pečicím papírem, nalijte do něj těsto a navrch dejte vypeckované třešně. Pečeme na 180 stupňů cca 30-40 minut dle výkonů trouby.