JABLKOVÉ Anetčiny řezy ♥
INGREDIENCE
- 200g hladké špaldové mouky⠀
- 2 lžíce kokosového oleje⠀
- 4 lžíce stévie nebo 50g třtinového cukru⠀
- 3-4 polévkové lžíce vody ⠀
- 2 žloutky ⠀ ⠀
Tvarohová náplň⠀
- 500 g tvarohu ⠀
- 2 bílky ( případně 20 g proteinu) dala jsem obojí⠀
- 4 lžíce sladidla nebo 70g třtinového cukru⠀
- 1 lžička vanilkového aroma ⠀ ⠀
Jablková náplň
- 4 jablka ⠀
- 1 lžíce medu ⠀
- 1 lžička skořice ⠀ ⠀
POSTUP ⠀
Všechny suroviny na těsto smíchejte a dle potřeby přidejte vodu, tak aby se těsto nedrolilo. ⠀
Hotové těsto dejte na několik minut do lednice. Jablka nastrouhejte a nechejte odstát, aby pustily co nejvíce vody. V míče utřete bílky do pěny a promíchejte k ním zbylé suroviny na tvarohovou náplň. Těsto vyjdete z lednice a nahrubo nastrouhejte. Polovinu těsta rozložte na menší plech vyslaný pečícím papírem. Na spodní část těsta vylijeme tvarohovou náplň.
Nastrouháme jablka zbavíme šťávy a smíchané s medem a skořicí. Jablka navrstvíme na tvarohovou náplň. Koláč posypeme zbylým nastrouhaným těstem a pečeme 35 min na 180 st.
1 porce - 248 kcal⠀ S 38g / B 11g / T 7g/ V 5g⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀
