Vyzkoušejte tyto výborné čokoládové mini croissanty. Jako náplň jsem zvolila čokoládu bez přidaného cukru, ale klidně můžete použít např. Proteinellu nebo oříškové máslo.
INGREDIENCE
- 150 g celozrnné pšeničné mouky (příp. špaldové)
- 90 g hladké pšeničné mouky
- půl sáčku sušeného droždí (7 g)
- 3 lžíce sladidla bez kalorií (např. Stévie)
- 3 vejce
- 110 ml nízkotučného mléka
- kokosový olej na potření (nemusí být)
- 1 žloutek na potření crossaintu
NÁPLŇ
- čokoláda bez přidaného cukru
POSTUP
- Smíchejte obě mouky a přidejte droždí
- Přidejte zbytek ingredienci ( vejce, mléko, sladidlo )
- Hnětejte 5 - 10 minut ( dělala jsem to ručně, jelikož nemám robota )
- Pokud se těsto hodně lepí, tak přidejte ještě mouku
- Připravené těsto dejte do plastové nádoby, zakryjte fólii a utěrkou a nechejte na teplém místě kynout 1 hodinu.
- Po hodině těsto rozdělte na 4 díly, každý díl můžete potřít kokosovým olejem
( pokud jste v redukci, tak nepotírejte ) těsto se bude lépe válet :) - Čokoládu rozpusťte v mikrovlnné troubě cca 1 - 2 minuty na nízký výkon.
- Spojte 2 díly a společně je rozválejte ( vytvořte velké kolečko )
- Pak každou placku namažte čokoládu, rozkrájejte na menší díly a srolujte od širšího konce po špičku.
- Croissanty naskládejte na pečícím papír
- Mezitím rozehřejte troubu na 180 °C.
- Každý crossaint pomažte žloutkem a pečte cca 15 minut na 180 °C dozlatova.
- Po upečení můžete posypat stévii :)
- Dobrou chuť